امروزه اعتماد به همسر به موضوع مهمی تبدیل شده و شاید برای بسیاری از زوجین دغدغه ای را ایجاد کرده که تمرکز آنها را در سایر جنبه های زندگی خانوادگی مختل کرده باشد.
اعتماد در زندگی مشترک عنصر مهمی است که نبود آن می تواند زندگی مشترک را با خطراتی مواجه سازد و به صمیمیت عاطفی زوجین آسیب برساند.
پرداختن به موضوع اعتماد به همسر حایز اهمیت است زیرا صمیمیت عاطفی زوجین در گرو اعتماد به یکدیگر محقق می شود و نبود اعتماد در رابطه می تواند ریشه های زندگی زوجین را سست کند.
نشانه هایی برای اعتماد به همسر:
فهمیدن اینکه چگونه میتوان اعتماد در روابط را افزایش داد شاید برای بسیاری از افراد بخصوص خانم ها مشکل باشد. ما در این مقاله سعی کرده ایم نشانه هایی به شما بدهیم تا بتوانید روابط توام با اعتماد را رقم بزنید. اگر همسرتان نشانه های زیر را داشته باشد می توانید به او اعتماد کنید:
۱٫صداقت درباره احساسات و افکار نشان دهنده ی اعتماد در رابطه است
اعتماد عنصری دوجانبه و دوطرفه است . وقتی شما به همسرتان اعتماد داشته باشید او نیز می تواند شما را معتمد خود بداند و به شما اعتماد کند.
اگر همسرتان درباره افکار و احساساتش صادقانه با شما صحبت کند نشان دهنده اعتماد او به شماست . در چنین شرایطی می توانید به همسرتان اعتماد کنید و ریشه های اعتماد به همسر را قوی تر کنید.
البته این امر درمورد همه صدق نمی کند. برخی افراد به راحتی درباره افکار و احساساتشان صحبت نمی کنند، زیرا از قضاوت شدن یا مورد تمسخر دیگران واقع شدن می ترسند. پس اگر همسر شما جزو آن دسته از افرادی است که سفره دلشان را باز نمی کنند شما نباید به او بی اعتماد شوید . زیرا برخی از افراد برای بیان احساساتشان نیاز به زمان دارند. گاهی اوقات حتی اندکی بازگویی احساسات هم نشان دهنده اعتماد به همسر است.
۲٫به عهده گرفتن مسئولیت اشتباهات نشان دهنده ی اعتماد به همسر است
زمانی که همسرتان مسئولیت اشتباهاتش را به عهده می گیرد و می پذیرد که اشتباه کرده است یعنی تمایل دارد با شما صادق باشد و اعتماد را در رابطه تان حفظ کند.
۳٫همسر مورد اعتماد در مورد اتفاقات روزانه اش صحبت می کند
وقتی همسرتان درباره اتفاقات و وقایع روزانه با شفافیت صحبت می کند یعنی چیزی برای پنهان کردن ندارد. اگر همسرتان در مورد امور روزمره با شما صحبت می کند و وقایع روزانه اش را با شما به اشتراک می گذارد یعنی مایل به دوام اعتماد در رابطه است.
۴٫همسرتان می خواهد شما را لمس کند
وجود صمیمیت فیزیکی بین زوجین نشان دهنده ی اعتماد بین زوجین است و عمق رابطه را نشان می دهد. برای مثال تمایل همسرتان به اینکه به هر بهانه ای شما را در آغوش بگیرد نشان دعنده ی صمیمیت در رابطه شماست. این موضوع اعتماد به همسر را افزایش می دهد.
۵٫داشتن حساب بانکی مشترک بین شما و همسرتان
داشتن حساب بانکی مشترک بین شما و همسرتان نشان دهنده ی اعتمادی دوطرفه است. اما اگر شما با همسرتان حساب مشترکی ندارید دلیل بر بی اعتمادی همسرتان به شما نیست. حتی در صورتی که همسرتان درباره مسائل مالی اش با شما صادق باشد نشان دهنده ی اعتماد رابطه تان است.
۶٫همسرتان به شما توجه می کند
وقتی شما در حال صحبت کردن هستید همسرتان حواسش به شماست ، به سخنان شما با دقت گوش می دهد و هنگام صحبت با شما تماس چشمی برقرار می کند. زبان بدن او نشان می دهد که برایش مهم هستید و به افزایش اعتماد در رابطه اهمیت می دهد. اگر غیر از این باشد و همسر شما تمایلی به شنیدن سخنان شما نداشته باشد زبان بدنش طوری است که دست به سینه می ایستد یا هنگام صحبت های شما دست روی لب هایش می گذارد که نشان دهنده ی عدم علاقه ی او به صحبت های شماست و می تواند به بی اعتمادی دامن بزند.
۷٫همسرتان از شما بازجویی نمی کند
وقتی همسرتان به شما شک می کند در حقیقت خودش چیزی را از شما پنهان کرده یا یا خیانتی مرتکب شده که شما را هم قادر به انجام آن می بیند. در چنین مواقعی همسرتان در واقع اعمال خود را به شما فرافکنی میکند و دائما با شک و تردید از شما سوالاتی درباره اینکه کجا بودید و چه کردید می پرسد. در چنین شراطی اثری از اعتماد به همسر وجود ندارد.
البته گاهی اوقات ممکن است همسرتان فقط به دلیل کنجکاوی و دانستن وقایع روزانه شما چنین سوالاتی بپرسد ، که این موضوع هم نشان دهنده اعتماد به همسر است.
۸٫همسر مورد اعتماد از اینکه به موبایلش دست بزنید عصبانی نمی شود
هرچند که دست زدن به وسایل شخصی افراد بخصوص گوشی موبایل کار غلطی است و تجاوز به حریم خصوصی شخص محسوب می شود، در شرایط استثنایی واکنش فرد می تواند نشان دهد که فرد چقدر به ایجاداعتماد در رابطه پایبند است.
برای مثال وقتی همسرتان دستش بند است و از شما می خواهد که به پیام هایش پاسخ دهید یعنی به شما اعتماد دارد . چنین واکنشی از طرف همسرتان می تواند ریشه اعتماد به همسر را در شما نیز مستحکم کند.
رفتارهای مخربی که تیشه به ریشه ی اعتماد به همسر می زنند:
گاهی اوقات عادت های بدی در رابطه وجود دارند که اعتماد به همسر را کاهش می دهند. چنین رفتارهای مخربی گاهی حتی شاید بیشتر از خیانت ودروغگویی از بین برنده ی اعتماد در رابطه باشند.
اگر شما چند مورد از عادت های زیر را داشته باشید ممکن است اعتماد در رابطه تان را به خطر بیندازید.
۱٫اگر مایل به سازش نیستید
در یک رابطه توام با اعتماد شما هم دهنده هستید و هم گیرنده .اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که نیازهای خودتان را به نیازهای همسرتان ترجیح می دهید متاسفانه شما اعتماد را در رابطه از بین می برید. با وجود چنین شرایطی چطور انتظار دارید که همسرتان به شما اعتماد کند .
اگر شما هرگز سازش نمی کنید یعنی خودخواه و نابالغ هستید و اعتماد همسر را از بین می برید. برای داشتن رابطه ای توام با اعتماد باید این قانون را بدانید که در یک رابطه هرکسی بعضی چیزها را می برد و بعضی چیزها را از دست می دهد.
۲٫هیچوقت در دسترس نیستید
به همسرتان قول شرکت در مهمانی را داده اید یا قرار ملاقات گذاشته اید اما بطور ناگهانی آنرا لغو می کنید . تلفن ها و پیام های همسرتان را به موقع پاسخ نمی دهید و برنامه هایتان را لغو می کنید . همه ی این کار ها پایه های اعتماد به همسر را سست می کند.
۳٫اشتباهاتتان را نمی پذیرید
هرگز نمی گویید متاسفم ، حق با توست و …قبول نکردن اشتباهات و عدم پذیرش آنها اعتماد را از بین می برد.
۴٫دائما غیبت دیگران را می کنید
وقتی در حضور همسرتان دائما از دیگران بدگویی می کنید و غیبت دیگران را می کنید ، چطور انتظار دارید همسرتان به شما اعتماد کند و اطمینان یابد که پشت سر او نیز نزد دیگران غیبت نکنید.
۵٫مخفی کاری می کنید
برای مثال درباره مسائل مهم و خصوصیتان حرفی با همسرتان نمی زنید . یا برای پاسخ دادن به تلفن از همسرتان فاصله میگیرید و از اتاق خارج می شوید. این کارها نشانه ی بی اعتمادی شما به همسرتان است . همه ی این کارها ریشه به تیشه یاعتماد به همسر می زند. پس شناخت دقیق رفتار های مخرب در رابطه و اصلاح آنها می تواند اعتماد را در رابطه افزایش دهد و باعث خشنودی در روابط شود.
مقالات مرتبط :
- شک همسر چگونه برطرف می شود ؟
- رایج ترین علت دعوای زن و شوهر +موثرترین راه حل آن
- راه های موثر برای مقابله با خیانت همسر | همه چیز درباره خیانت همسر
- ۸ راهکار برای برخورد با دروغگویی همسر
برای اگاهی بیشتر و ارتباط با روانشناسان موسسه «پیام مشاور» می توانید هر روز از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب حتی در ایام تعطیل با شماره ۹۰۹۹۰۷۲۰۲۶ از طریق تلفن ثابت بدون درنظرگرفتن کد و صفر از سراسر ایران تماس بگیرید.
۳ دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید
امتیاز بینندگان:5 ستاره
امتیاز بینندگان:4 ستاره
امتیاز بینندگان:5 ستاره