خیانت همسر یکی از معضلات اجتماعی خانمان سوز است که امروزه گریبان رابطه ی بسیاری از زوج های جوان را گرفته و زندگی زناشویی آنها را دچار اختلال و از هم پاشیدگی نموده است. خیانت همسر در روابط زناشویی در حقیقت به معنای ورود شخص سوم به حریم رابطه ی دو نفره بوده و در حالت کلی به هر رابطه ای که فرد، چه زن و چه مرد، لذتی را که باید با همسر و شریک زندگی خود تجربه کند با شخص دیگری تجربه می کند تلقی می شود. اینگونه روابط خارج از چارچوب خانواده که خیانت همسر گفته می شود، آرامش و امنیت خانواده را بر هم زده و ضربه های روحی و جسمی جبران ناپذیری را برای زوجین به همراه خواهند داشت. ما در این مقاله قصد داریم انواع خیانت همسر، دلایل عمده ی بروز این مشکل و راه های موثر برای مقابله با آن را بیان کنیم. امیدواریم که خواندن این مطلب مفید و مثمر ثمر واقع گردد.
عمده دلایل خیانت همسر
از رایج ترین دلایل خیانت همسر، کم توجهی یا بی توجهی عاطفی و احساسی از طرف زنان به دلایل گوناگونی چون توجه بیش از حد به فرزندان، کار و مشغله ی فراوان، وقت گذرانی زیاد با دوستان یا خانواده ی پدری، می تواند حس کمبود عاطفه را در مردان تشدید نماید و موجب شود که مرد خارج از محدوده ی خانه و خانواده به دنبال رفع نیاز عاطفی خود باشد. اگر چه تصور عموم از دلیل خیانت همسر از سوی مردان متاهل به دلیل مشکلات جنسی است؛ اما طبق تحقیقات و نظر روانشناسان دلایل دیگری وجود دارند که حدود ۹۳ درصد از علت خیانت همسر را به خود اختصاص داده اند و سهم مسائل جنسی در امر خیانت مردان متاهل تنها ۷ درصد می باشد. دقت داشته باشید که رفع نیازهای جنسی نیز مسئله ی بسیار مهم و قابل توجهی است که احتمال دارد در صورت عدم برطرف شدن غرایز جنسی از طرف زن یا مرد زمینه ی خیانت های جنسی فراهم گردد؛ اما دلایل عاطفی و ارضا شدن احساسی و روحی روانی بسیار مهم تر از ارضا شدن جسمی و جنسی می باشند. گاها دیده شده است که برخی از زنان دوست دارند که در محیط خانواده نقش رهبری و حکومت محور داشته باشند و همه ی امور، تحت نظارت و فرمان آن ها باشد؛ اما در اکثر موارد این رفتار برای مردان خوشایند نیست و حس حقارت و بی عرضگی را به آنان تلقین می کند و نمی خواهند همسرشان پیوسته به آنها دستور دهد که چه کاری بکنند و چه کاری نکنند یا به اصطلاح امر و نهی شان کند. این موضوع نیز ممکن است موجب دلسردی شده و خیانت همسر را در پی داشته باشد. این نکته را نیز فراموش نکنید که مردان به شدت متنفرند از اینکه کسی به طور مداوم سرزنش شان کند، زیرا حس می کنند که ابهت و اقتدار مردانه ندارند و سر تا پا ایراد و کاستی هستند. مخصوصا اگر فرد سرزنش کننده همسرشان باشد. دقت کنید که انتقاد، آن هم به شکل سازنده و با بیانی نرم، آرام و همسرانه کاملا با سرزنش کردن متفاوت است و سرزنش های پی در پی و با لحن بد می تواند در نهایت منجر به خیانت همسر شود. مردان در روابط زناشویی خود به دوست و همسر نیاز دارند. دلسوزی های بی جا و بیش از حد و همچنین رفتارهای کاملا مادرانه به مرور زمان مردتان را از شما دور می کند تا جایی که شاید دیگر توان برقراری رابطه ی جنسی با شما را نداشته باشد و به خیانت همسر منتهی گردد.
راهکارهای موثر برای مقابله با خیانت همسر
راه های بسیار زیادی برای مقابله با معضل خیانت همسر وجود دارد که می توانید با دانستن آن ها بنیان خانوادگی و پیوند زناشویی خود را محکم تر نمایید و برای بازگرداندن آن به وضعیت قبل، پیش از آنکه کار از کار بگذرد کمک کنید. اگر حس می کنید همسرتان به شما خیانت کرده است، قبل از گرفتن هر تصمیم عجولانه و قضاوت های یک طرفه، با یک مشاور و روانشناس خوب و با تجربه و کارکشته مشورت نمایید و مشکل خود را با او در میان بگذارید تا به صورت کاملا تخصصی و علمی، حدسیات و مشکلات شما را بررسی نماید و راهکار مناسبی جلوی پایتان بگذارد. پس به هیچ عنوان نباید احساسی و هیجانی عمل کنید. روابط بسیاری هستند که در آن ها خیانت همسر اتفاق افتاده است، اما با روش ها و راهکارهای درست و منطقی، مشکلات طرفین حل شده و رابطه به حالت اول و حتی زیباتر و صمیمی تر از قبل برگشته است. مراحل درست و منطقی مقابله با خیانت همسر به این صورت است که شما ابتدا باید تمام جوانب مشکل پیش آمده را بررسی نموده و از خیانت همسر تان مطمئن شوید. سعی کنید فکر شده و منطقی تصمیم بگیرید. از جار زدن مشکلات زناشویی تان در جمع فامیل، دوستان و به خصوص شبکه های اجتماعی خودداری نمایید و در اولین فرصت موضوع را با مشاورین و متخصصین خانواده در میان بگذارید. اگر شما نیز مورد خیانت همسر خود قرار گرفته اید و احساسات منفی مانند خوره به جانتان افتاده و عذابتان می دهند، پیشنهاد می کنیم که ابتدا سعی کنید خونسردی و آرامش خود را حفظ کنید. در ذهن خود کلنجار نروید و دنبال فرد مقصر نگردید. اتفاقی است که افتاده و شما، همسرتان و شخص سومی که به حریم رابطه تان وارد شده است، هر کدام به نوعی مقصر هستید و کاری که اکنون نیاز است بکنید این است که به دنبال راهکاری مناسب برای مشکل پیش آمده باشید. چنانچه قصد طلاق گرفتن و جدایی دارید، عواملی چون سرنوشت فرزندان، درآمد و مخارج زندگی پس از طلاق و… را در نظر بگیرید و هیجانی و عجولانه تصمیم گیری و اقدام نکنید. پس از بررسی تمام جوانب موضوع ، بنشینید و منطقی با همسرتان صحبت کنید و دلایلش برای خیانت کردن به شما را جویا شده و سپس تصمیم قطعی و نهایی خود را بگیرید.
احساس عذاب وجدان و پشیمانی پس از خیانت
در اکثر موارد احساس عذاب وجدان و پشیمانی پس از خیانت به همسر، اولین احساسی است که در فرد خیانت کار ایجاد می شود و مدام با خود کلنجار رفته و درصدد جبران و حفظ زندگی و روابط زناشویی خود برمی آید. توجه داشته باشید که متوقف کردن رابطه ی نامشروع با شخص دیگر و جبران اتفاقات گذشته می تواند تا حدودی همسر شما را نرم کند و درصدی از اعتماد از دست رفته ی او را جبران نماید. اگر همسرتان تمایل داشت که به مشاور یا روانشناس مراجعه کنید و یا به طور مفصل در مورد مشکل پیش آمده با هم صحبت کنید، لحظه ای درنگ نکنید و فورا نشان دهید که رابطه ی زناشویی و زندگی مشترکتان مهم تر از هر چیز و هر کس در دنیاست. اگر واقعا از خیانت خود پشیمان هستید و احساس گناه و سرخوردگی می کنید، رک و راست، صفر تا صد موضوع پیش آمده، دلایل خیانت تان و کم و کاستی های موجود در رابطه تان را به همسرتان بگویید و با مشورت و همدلی یکدیگر زندگی و رابطه ی خود را نجات دهید.
علائم خیانت در زنان متاهل
امروزه با گسترش شبکه های مجازی، خیانت همسر به شدت رو به افزایش بوده و گریبان گیر بسیاری از خانواده ها شده است. از علائم خیانت زنان متاهل و شوهردار می توان به حساسیت شدید روی گوشی موبایل و برنامه های مجازی داخل آن اشاره کرد. همچنین توجه غیر عادی و بیش از اندازه به ظاهر خود، عدم صمیمیت با همسر مثل قبل، دوری کردن از همسر و انزوا و افسردگی، توجه نکردن به ظاهر و طرز پوشش و رفتارهای همسر، دروغ گفتن های مداوم، چک کردن بی وقفه ی گوشی موبایل و تماس ها و پیامک های مشکوک و مرموز از دیگر نشانه های خیانت همسر در زنان متاهل می باشند. البته دقت کنید که نشانه های ذکر شده تنها حدسیات و علائمی هستند که بر اساس تجربه ی سایر افراد و تحقیقات روانشناسان به دست آمده اند و نمی توان تنها با دیدن هر یک از این علائم، فورا قضاوت کرد و همسر خود را به خیانت متهم نمود. برای اثبات صحت و درستی حدس خود بهتر است چندین روز و حتی چند هفته همسر خود را کاملا تحت نظر بگیرید و بر روی کارها و رفتارهای او متمرکز شوید و حداقل پس از دیدن چند نشانه ی خیانت در رفتارهای او، موضوع را جدی بگیرید و معضل ایجاد شده را با یک مشاور دلسوز و کاردان در میان بگذارید.
فراموش نکنید که تنها راه مقابله با خیانت همسر، چه از سوی مرد و چه از سوی زن، نابود کردن بنیان خانواده و طلاق و جدایی نیست. بدون شک هر دو طرف در رابطه مرتکب اشتباهاتی شده اند و کم و کاستی هایی برای هم داشته اند، اما پس از خیانت، سرزنش تنها خودتان یا تنها همسرتان کار عاقلانه و درستی نیست. با مجازات و سرزنش تنها اوقات زندگی تان را تلخ تر می کنید و باعث بدتر شدن روز به روز رابطه و دور شدن از همسرتان می شوید. پس بهتر است رفتارهای بچه گانه و از روی احساسات و عصبانیت را کنار گذاشته و به فکر راه چاره ای درست و منطقی برای زندگی مشترک و روابط زناشویی خود باشید.
امیدواریم که خواندن این مقاله، سهم کوچکی در بهبود روابط و زندگی مشترکتان داشته باشد و همواره لحظاتی سرشار از عشق و آرامش و خوشبختی در کنار یکدیگر تجربه نمایید.
مرکز مشاوره تلفنی «پیام مشاور» این امکان را برای شما فراهم کرده تا بدون حضور فیزیکی و از سراسر کشور با متخصصین روانشناس در ارتباط بوده و مشکلات خود را درباره «خیانت همسر» مطرح کنید. برای این کار از تلفن ثابت بدون گرفتن کد با شماره ۹۰۹۹۰۷۲۰۲۶ تماس بگیرید. همکاران ما از ۸ صبح تا ۱۲ شب حتی ایام تعطیل پاسخگوی شما هستند.
مطالب مرتبط در زمینه مشاوره خانواده :
۵ دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید
امتیاز بینندگان:5 ستاره
امتیاز بینندگان:5 ستاره
امتیاز بینندگان:5 ستاره
امتیاز بینندگان:5 ستاره
امتیاز بینندگان:5 ستاره